Орехова торта с вишни

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Орехова торта с вишни1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 1с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • масло - 150 г
  • вишни - 200 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. (смлени)
  • бадеми - 4 с.л. филирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се прави от нарязано 100 грама масло, което се оставя да омекне и се смесва с половината от захарта, с меда, яйцата, брашното, бакпулвера, млякото и половината от вишните, на които са махнати костилките.

Добавят се половината смлени орехи. Всичко се смесва и се пече в тава, намазана с мазнина, 20 минути на 180 градуса. Вади се и се охлажда. Пудрата захар се смесва с водата и се разбърква.

С тази глазура се намазва блатът. Прави се крем от останалото масло, което се разбива с останалата захар. Блатът се намазва отгоре и отстрани с крем и се украсява с цели вишни. Отстрани се покрива с запечени филирани бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: