Начин на приготвяне
Налейте млякото в тенджера, добавете захарта и сложете на огъня да заври.
Разбъркайте желатина в студена вода (според инструкциите от плика) и го сварете във врящо мляко.
Когато придобие необходимата плътност, свалете тенджерата от котлона и оставете да се охлади, за да бъде хладка.
С помощта на миксер разбийте 3 торбички бяла бита сметана с 250 мл газирана минерална вода, добавете заквасената сметана и разбъркайте добре.
Прехвърлете сместа от тенджерата в пластмасова купа, добавете сместа от битата сметана и заквасена сметана и разбийте всичко добре с миксер.
Разделете получената маса на 3 части - добавете смлените бисквити към една от частите и разбъркайте.
Във втората част добавете изпечените смлени лешници и разбъркайте. Оставете третата част такава, каквато е (бяла).
Покрийте правоъгълна тава (среден размер) с алуминиево фолио и изсипете сместа със смлените бисквити, разпределете я равномерно върху цялата тава. Изчакайте малко да се стегне, след това подредете бялата част.
Изчакайте да стегне отново, след което подредете частта с лешниците. Покрийте с алуминиево фолио и оставете в хладилника да стегне.
На следващия ден поставете сметановата торта на поднос (така че частта с лешниците да е на тавата).
Разбийте сметана с газирана минерална вода и напълнете тортата.
Украсете по собствено желание вкусната торта без брашно!
Приятно хапване на фантастична торта Савана без брашно!