Пилешки балотини

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пилешки балотини
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Вкусна порция от пилешки балотини със сосче и гарнитура по ваш избор - всичко им отива"

Необходими Продукти

  • пилешка кайма - 1.5 кг
  • заквасена сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • кашкавал - 150 г
  • грах - 1 шепа от консерва
  • чесън
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • олио
  • копър - пресен
  • сухари
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сухарите накисваме в малко вода. Пилешката кайма овкусяваме със сухите подправки и добавяме набъбналите сухари. Омесваме добре, оформяме си топки и слагаме каймата в хладилника за 1 час.

В тиган си нагряваме мазнина и запържваме балотините. Правим си соса от сметаната, прясното мляко, сухи подправки на вкус и настъргания кашкавал. Разцъркваме добре.

В тавичка си подреждаме топките, слагаме граха и заливаме със сметановия сос. Печем в предварително загрята фурна за около 15 минути.

Поръсваме пилешките балотини с пресен копър. Може да поднесете с всякаква гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: