Пилешки бомбички

Пилешки бомбички
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страхотни бомбички, които предизвикват истинска вкусова експлозия"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 тънки пилешки филета (пържоли)
  • яйца - 2 бр.
  • кисели краставички - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • синьо сирене - 40 г
  • чили сос
  • за панировката
  • брашно
  • галета
  • яйца - 3 бр.
  • олио - за пържене
  • за соса
  • сметана - 100 мл готварска
  • синьо сирене - 30 г
  • универсална подправка - зеленчукова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте малко масло и изпържете яйцата. Разделете ги на четири части.

Нарежете киселите краставички.

Във всяко пилешко филе сложете от пърженото яйце, кисела краставичка, парченце синьо сирене. Добавете чили сос и овкусете.

От филетата оформете топки. Потопете ги в брашно, яйце, галета и изпържете в много мазнина на слаб огън.

Загрейте сметаната, добавете синьото сирене, добавете зеленчукова подправка.

С получения сос полейте бомбичките. Поднесете с подходяща салата.

Пилешките бомбички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: