Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Руска салата»Руска салата с цвекло

Руска салата с цвекло

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Руска салата с цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-6
"Традицията изисква да поднесете тази салата с водка, но ако не сте традиционалисти, може да я опитате и с бяло вино"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 700 гр.
  • картофи - 600 гр.
  • грах - зелен 180 гр.
  • лук - червен - 100 гр.
  • яйца - 1 бр.
  • горчица - дижонска 2 ч.л.
  • оцет - бял 2 ч.л.
  • зехтин - 125 мл.
  • сметана - готварска 125 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива и се завива с алуминиево фолио. Пече се в сгорещена фурна на 220 - 230 С около 40 минути или до готовност. Оставя се да изстине за 10 минути, обелва се и се нарязва на филийки.

През това време се изчистват картофите и се нарязват на филийки. Нарязаните картофи се сваряват и се изцеждат от водата.

Граха се сварява отделно.

Картофите, цвеклото, граха и ситно нарязаният лук се поставят в купа за салата.

В блендeр или с пасатор се поставя жълтъкът, горчицата и оцетът. Разбива се и на тънка струйка се прибавя зехтинът.

Прехвърля се в малка купа и се добавя сметаната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цвета Алексиева
Цвета Алексиева
Много вкусно е цвеклото когато се вари обелено, нарязано на филии с малко масло и сол, на слаб огън. Да Ви е сладко.
28.11.2012 14:36