Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Габровска топеница

Габровска топеница

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Габровска топеница
Снимка: Зори
8 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"От габровци знаем коя е най-вкусната топеница. Вижте тук как да си я приготвите и вие"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 бр. изпечени, обелени и без семе
  • розови домати - 2 бр.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • сирене - 200 г
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио - струйка /или зехтин/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите и чушките се нарязват на възможно най-ситно.

Твърдо сварените яйца се обелват и нарязват също на дребно.

Всичко се прехвърля в подходяща дълбока чиния или купа.

Добавят се счуканият чесън, надробеното сирене и оцет, струйка олио или зехтин и всичко за нашенската разядка се разбърква хубаво.

Накрая се поръсва със ситно нарязания магданоз и габровската топеница се поднася с достатъчно количество мек хляб.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: