Сиропирани сладки Куркубиня

Сиропирани сладки Куркубиня
Снимка: Цветомира Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Сладостта от тези сиропирани сладки ще ви кара да си ги приготвяте всеки ден"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (Фамилия - 400 г)
  • олио
  • вода
  • За сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимони - 1/2 бр. сока
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме сиропа за нашата пържена баклава, за да може да се охлади напълно. В тенджерка сипваме водата и захарта. Слагаме на котлона да заври за 3-4 минути и оставяме да се охлади напълно.

След това добавяме ванилията и лимонов сок. Този път аз вместо ванилия сложих канелена захар и също се получиха супер.

Куркубинята приготвяме така:

Вземаме една кора и мажем много леко с олио с помощта на силиконова четка. Отгоре слагаме друга кора, като гледаме да е точно върху другата.

С четката мажем единия къс край с вода.

От другия край прегъваме до средата и после още веднъж, като намокрения край остава свободен. Навиваме на стегнато руло откъм сухия към мокрия край. Притискаме готовото руло към мокрия край, за да залепне добре и отново намокряме с вода с четката.

Така процедираме с всички кори две по две, докато свършат. Всяко готово руло слагаме в тава, която сме намазнили предварително.

Не трябва да е суха повърхността, върху която ги слагаме, защото ще залепнат.

Когато направим всички рула, режем на хапки с помощта на остър нож. Загряваме в дълбок тиган повече олио. Пържим по 6-7 хапки до златисто.

Готовите пържени сладки вадим бързо с решетъчна лъжица и слагаме в студеният сироп.

И така пържим по няколко сладки, готовите стоят в сиропа.

После местим сиропираните сладки в подходящ съд. И така, докато изпържим всички и ги напоим.

Получават се много вкусен и сочен десерт - сиропирани сладки Куркубиня!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: