Начин на приготвяне
Първо, приготвяме сиропа за нашата пържена баклава, за да може да се охлади напълно. В тенджерка сипваме водата и захарта. Слагаме на котлона да заври за 3-4 минути и оставяме да се охлади напълно.
След това добавяме ванилията и лимонов сок. Този път аз вместо ванилия сложих канелена захар и също се получиха супер.
Куркубинята приготвяме така:
Вземаме една кора и мажем много леко с олио с помощта на силиконова четка. Отгоре слагаме друга кора, като гледаме да е точно върху другата.
С четката мажем единия къс край с вода.
От другия край прегъваме до средата и после още веднъж, като намокрения край остава свободен. Навиваме на стегнато руло откъм сухия към мокрия край. Притискаме готовото руло към мокрия край, за да залепне добре и отново намокряме с вода с четката.
Така процедираме с всички кори две по две, докато свършат. Всяко готово руло слагаме в тава, която сме намазнили предварително.
Не трябва да е суха повърхността, върху която ги слагаме, защото ще залепнат.
Когато направим всички рула, режем на хапки с помощта на остър нож. Загряваме в дълбок тиган повече олио. Пържим по 6-7 хапки до златисто.
Готовите пържени сладки вадим бързо с решетъчна лъжица и слагаме в студеният сироп.
И така пържим по няколко сладки, готовите стоят в сиропа.
После местим сиропираните сладки в подходящ съд. И така, докато изпържим всички и ги напоим.
Получават се много вкусен и сочен десерт - сиропирани сладки Куркубиня!