Начин на приготвяне
Тази вкусна салата с риба можем да причислим към по-зимните салати поради наличието на варени картофи и моркови, а скумрията е сушена и опушена.
Това разбира се никак не пречи да се консумира и през летния сезон, тъй като лимонът и магданозът я освежават достатъчно и е идеална с чаша хубаво студено бяло вино или ракийка.
Като начало, сварете картофите и морковите и ги обелете.
Отделно си сварете и двете яйца и също обелете.
Нарежете на тънки колелца картофките и ги подредете в две плата под форма на кръг или цвете. Поръсете със зехтин, скълцан чесън и магданоз и много малко сол, тъй като пушената и сушена риба си е доста солена.
Нарежете и сварените моркови на колелца и тях подредете отстрани на картофите.
Яйцата също направете на кръгчета и сложете върху картофите. Пак поръсете всичко с чесън, магданоз и зехтин, както и с лимонов сок (заделете кръгчета от лимона за украса).
За кулминация на апетитната картофена салата накъсайте месото на пушената скумрия и сложете най-отгоре. Подсигурете се, че сте почистили добре от фините костици рибата.
Отново поръсете с лимонов сок и поднесете тази разкошна рибна салата.
Добър апетит!