Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Пикантен пържен октопод с чесън и магданоз

Пикантен пържен октопод с чесън и магданоз

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Пикантен пържен октопод с чесън и магданоз3 / 3
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Лятото няма да си отиде, докато готвите морски вкусотии като този пържен октопод"

Необходими Продукти

  • октопод - 1 бр.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 зрънца
  • зехтин
  • чесън
  • магданоз
  • лют червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След улова замразих октопода за 1 седмица във фризера.

В тенджера с капак сипвам вода, слагам два дафинови листа и 5-6 зърна черен пипер.

Като закипи силно водата, хващам октопода за главата и го потапям за 10 секунди.

Вадя, изчаквам водата отново да заври и повтарям процедурата, на третия път го оставям да се вари. Така пипалата му се накъдрят и кожата му се запазва при готвенето.

Вари се до готовност, обикновено между 30 и 50 мин., няма точно време, защото зависи от големината и от възрастта, която няма как да знаем.

Аз лично след 30-тата минута го проверявам на всеки 5 мин с клечка за зъби в най-дебелата част, където се събират пипалата.

Когато клечката започне да влиза леко, е готов.

Това е основното - след като е добре сварен октоподът, може кой както го обича -ала гайега, на скара, пържен и т.н.

Този е запържен в зехтин, като 30 секунди преди да го дръпна от огъня, му добавям чесъна. След това го поръсвам с леко лют червен пипер, магданоз и малко сол.

Пикантния пържен октопод с чесън и магданоз е готов!

Източник: Julian Stefchov - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: