Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Рибна салата с копърка, тиквички и домати

Рибна салата с копърка, тиквички и домати

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Рибна салата с копърка, тиквички и домати7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Предлагаме ви един доста интересен вариант за сезонна рибна салата с тиквички и сирене гауда"

Необходими Продукти

  • копърка - 120 г мариновани и почистени рибки
  • тиквички - 1 бр. млада, без семки
  • домати - 2 бр. среден размер
  • сирене гауда - 20 г (или друго)
  • розмарин - 1 клонка, пресен или сушен
  • зехтин - 100 мл + за поръсване
  • оцет - 6 с.л. за мариноване на тиквичката
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичката и без да я белите, нарежете на фини, полупрозрачни кръгчета като за карпачо.

Мариновайте тънките колелца от зеленчука в зехтина, оцета, две щипки сол и накълцания розмарин.

Оставете така за 15 минути, не повече, за да остане хрупкава.

Обелете доматите и ги нарежете на тънки шайби.

Подредете ги в две плата и поръсете със зехтин. Аз сол на този етап не слагам, тъй като има в маринованата тиквичка, а също и в рибата и това ми е напълно достатъчно. Но ако вие обичате по-солено, си поръсете и доматите.

Подредете върху шайбите домат маринованите тиквички карпачо.

Отгоре сложете ред копърка - почистена от вътрешности и кости. Зная, че в повечето случай се консумира цяла и така се продава, но за тази рибна салата за мезе е по- подходящо да бъде изчистена и разтворена.

4. Нарежете на люспи ароматното сирене върху рибната салата с копърка, тиквички и домати, поръсете с още зехтин и поднесете с любимо питие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: