Начин на приготвяне
Измийте тиквичката и без да я белите, нарежете на фини, полупрозрачни кръгчета като за карпачо.
Мариновайте тънките колелца от зеленчука в зехтина, оцета, две щипки сол и накълцания розмарин.
Оставете така за 15 минути, не повече, за да остане хрупкава.
Обелете доматите и ги нарежете на тънки шайби.
Подредете ги в две плата и поръсете със зехтин. Аз сол на този етап не слагам, тъй като има в маринованата тиквичка, а също и в рибата и това ми е напълно достатъчно. Но ако вие обичате по-солено, си поръсете и доматите.
Подредете върху шайбите домат маринованите тиквички карпачо.
Отгоре сложете ред копърка - почистена от вътрешности и кости. Зная, че в повечето случай се консумира цяла и така се продава, но за тази рибна салата за мезе е по- подходящо да бъде изчистена и разтворена.
4. Нарежете на люспи ароматното сирене върху рибната салата с копърка, тиквички и домати, поръсете с още зехтин и поднесете с любимо питие.
Добър апетит!