Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Миш-маш с гъби и извара

Миш-маш с гъби и извара

Миш-маш с гъби и извара
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Предлагаме ви да си приготвите това страхотно лятно ястие, с което ще си оближете пръстите - да не забравите и домашната питка за него"

Необходими Продукти

  • гъби - 8 бр.
  • домати - 4 бр.
  • извара - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • маслини - 8 бр. черни без костилка
  • цедено мляко - за сервиране.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме доматите и ги нарязваме на едро.

Нарязваме гъбите и ги запържваме в олиото за 2-3 минути.

След това към тях добавяме доматите и продължаваме да пържим до изпарение на течността /сока от доматите/.

Добавяме изварата и солта и готвим още 3-4 минути.

Накрая сипваме разбитите леко яйца и маслините.

Готвим сочния миш-маш около 2-3 минути до готовност на яйцата.

Сервираме ястието в две чинийки и отгоре поставяме по 1 с.л. цедено мляко.

Бързото и вкусно лятно ястие е готово.

Миш-маш с гъби и извара за обяд или вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: