Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с праскови и бадемово брашно

Сладкиш с праскови и бадемово брашно

Сладкиш с праскови и бадемово брашно
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Прасковите са сред плодовете, които чудесно се вписват във всяка една рецепта за вкусен плодов сладкиш"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 лъжица
  • оризово брашно - 1 с.л.
  • бадемово брашно - 200 грама
  • яйца - 2 броя
  • масло - 200 грама
  • пудра захар - 100 грама
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • праскови - 4 - 5 от компот
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксера мекото масло и пудрата захар.

С непрекъснато бъркане добавете яйцата, като едва след като се усвои първото, тогава добавяте и второто.

Сипете всички видове брашно с бакпулвера, като вече бъркате с помощта на дървена лъжица.

Сложете хартия за печене в тава и прехвърлете вътре хомогенната смес. Внимателно я загладете.

Отцедете прасковите от компота и ги нарежете на тънко. Наредете ги върху блата.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете плодовия сладкиш до пълна готовност.

След като се охлади, може да го поръсите безглутеновия десерт с пудра захар.

Сладкишът с праскови и бадемово брашно е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: