Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гулаш»Класически свински гулаш с картофено пюре

Класически свински гулаш с картофено пюре

Класически свински гулаш с картофено пюре
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не можем да оставим свинския гулаш без гарнитура, затова си спретваме и едно картофено пюре"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 зелени
  • свински бут - 800 грама
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • домати - 1.5 ч.ч. от консерва
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • магданоз - пресен
  • риган - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския бут на хапки, които се запържват в тенджера с малко сгорещено олио.

Добавете наситнения лук и разбърквайте за 1-2 минути. Овкусете с подправките - риган, кимион, черен и червен пипер.

Налейте вода, колкото да покрие продуктите и похлупете с капак. Намалете огъня и гответе до пълно сваряване на месото.

Нарежете чушките и ги прибавете в тенджерата, а малко след тях идва реда на доматите от консерва и солта.

Сгъстете гулаша с царевично брашно, което сте размили с малко вода.

Гответе още 10-тина минути, поръсете с прясно нарязан магданоз и свалете от огъня.

Сервирайте задължително с пухкаво картофено пюре.

Класическият свински гулаш с картофено пюре е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: