Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с картофено пюре и гъбен сос

Свински пържоли с картофено пюре и гъбен сос

SimonaSimona
Помощник Готвач
612542032641
Свински пържоли с картофено пюре и гъбен сос
Снимка: Simona
1 / 5
26/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Перфектната порция - свински пържоли, картофено пюре и гъбен сос"

Необходими Продукти

  • За пържолите
  • свински пържоли - 700 г от бут
  • соев сос - 20 мл (кикоман)
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • За гъбения сос
  • гъби - 300 г (пресни)
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • За пюрето
  • картофи - 600 г
  • краве масло - 1 и 1/2 с.л.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За свинските пържоли:

Месото се измива и почиства от мазната част.

Нарязва се на свински пържоли с големина по избор.

Овкусяват се с черния пипер, соевия сос и солта.

Подреждат се в тава, долива им се малко вода и се покриват с фолио.

Пекат се в предварително загрята на 220 градуса фурна.

За гъбения сос:

Гъбите се обелват и се нарязват на ивици със средна дебелина.

В тенджера се налива вода, прибавят се гъбите и се оставят да се варят.

В малък съд с помощта на бъркалка се разбива брашното с малко вода.

С бързо бъркане се прибавя към врелите гъби.

Подправя се гъбеният сос със черния пипер и солта.

За пюрето:

Картофите се обелват и нарязват на малки кубчета.

Варят се до пълната им готовност.

След което се махат от котлона, водата се излива и картофите се намачкват на пюре.

Докато картофеното пюре е още топло се добавят кравето масло, прясното мляко и солта на вкус.

В чиния се слага пържолата, отгоре се полива с гъбения сос и отстрани се добавят две топки от пюрето.

Разкошна порция свински пържоли с картофено пюре и гъбен сос се задава към трапезата с пълна сила!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
При мен се получи много добре, месото стана крехко нищо ,че е от бут и с гъбен сос просто е чудесно. Благодаря ти за рецептата.
05.02.2024 13:41
Анонимен
Анонимен
Не изглеждаше вкусно, месото не трябва да изглежда толкова тъмно...
27.11.2022 23:57