Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Задушени черни миди в масло и лимон

Задушени черни миди в масло и лимон

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Задушени черни миди в масло и лимон
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Миди, бяло вино, пясък и море - всичко, за което си мечтаем всеки ден"

Необходими Продукти

  • черни миди - 500 грама пресни
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • лют пипер - 2 щипки, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите от мустачки (водорасли) и твърди образувания по черупката.

Измийте добре и ако има счупени ги изхвърлете.

Загрейте зехтина и маслото в тенджерка и налейте бяло вино.

Сипете мидите, накълцан магданоз и поръсете със сока на лимона.

Задушете под капак за две минути, като периодично разклащате съда, за да се разпространява равномерно топлината и всички миди да се отворят.

Те ще си пуснат още течност, която е солена и тя ще се смеси със соса на дъното.

Ако течността, която отделят мидите не е много, може да долеете водичка.

Задушените миди са готови, веднага след като се отворят и продължите ли още време готвенето те може да изсъхнат. Затова, за да имате крехки задушени миди, не прекалявайте с престоя им на котлона.

Сервирайте топли и по желание поръсени с още магданоз и фино настъргана лимонова кора.

Задушените черни миди в масло и лимон са много вкусни и лесни за приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: