Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Най-вкусните черни миди с черупка

Най-вкусните черни миди с черупка

RalitsaRalitsa
Новак
1111725
Най-вкусните черни миди с черупка
Снимка: Ralitsa
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
"Най-вкусните черни миди с черупка се приготвят точно толкова лесно"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг пресни
  • пресен чесън - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка стар
  • бяло вино - 150 мл
  • сол
  • магданоз
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 30 мл
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявам маслото и зехтина в тенджера, добавям 2та вида чесън, запържвам за кратко и слагам черните миди.

Заливам ги със 150 мл бяло вино и сока от половин лимон, магданоз, девисил, сол.

Варя 5 минути под капак, без да отварям.

Накрая разбърквам. Слагам в купа най-вкусните черни миди с черупка и заливам с останалия сос.

Панираните миди също са любимо лятно ястие

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз добавям и бита сметана около 3 препълнени лъжици и става супер....рецептата е френска
08.10.2024 17:08