Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Задушени миди със зеленчуци

Задушени миди със зеленчуци

Задушени миди със зеленчуци
Снимка: Снежина Янакиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Усетете магията на добрата храна с тази лесна рецепта за изискано ястие - уханни задушени миди със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • миди - 200 г ядки
  • лимони - 1/2 сок
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер - 1 щипка
  • масло - 50 г
  • бяло вино
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. малък
  • пащърнак - 1/2 корен
  • чушки - 1 бр. червена
  • чери домати - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусяваме мидените ядки със сока от лимона, след което ги задушаваме заедно с чесъна и малко черен пипер.

Доливаме вино, колкото почти да покрие морските дарове, и ги оставяме да къкрят на слаб огън почти до готовност.

В отделен съд задушаваме ситно нарязания лук, моркова и пащърнака, както и пиперката за около 5 минути.

Добавяме зеленчуците към мидите, прибавяме чери доматите, срязани на половинки, и задушаваме за още 4-5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: