Начин на приготвяне
В дълбока тенджера се слага 100 грама масло и 50 мл зехтин. След като се стопи маслото, се добавя една голяма глава лук и няколко скилидки наситнен чесън.
Като се задуши лукът, се добавя сокът на 1 лимон и ври една минута.
След това се добавят 200-250 мл бяло вино. След като заври, се оставя да поври 2-3 минути.
Добавя се морска сол и мидите и се затваря тенджерата.
След като мидите започнат да се отварят, се добавя едни голям пресен домат, само месестата част, и връзка копър.
Затваря се тенджерата и се раздрусва добре, за да влезе доматът в мидите.
Готвим около минута и сваляме от огъня задушените с масло миди по бургаски!
Източник: Milena Yarmova от Кулинарна мрежа