Начин на приготвяне
Смиламе пълнозърнести бисквитите в блендер и добавяме какаото и кокосовото масло.
Размесваме с ръце и изсипваме във формичка със свалящо се дъно, която предварително сме покрили с прозрачно фолио.
Притискаме бисквитената смес и оформяме основата на чийзкейка.
Смесваме цеденото мляко, киселото мляко, ванилията и 2 с.л. сироп от агаве.
Разтваряме едно пакетче желатин в 1 с.л вода. След 1 минута го загряваме на водна баня или в микровълновата за кратко до разтопяването на желатина.
Сипваме течния желатин в млечната смес, разбъркваме хубаво и изсипваме върху бисквитената основа. Заглаждаме и прибираме в хладилника за 30 минути.
Пасираме пъпеша и го смесваме с 1 с.л. агаве и с предварително разтвореното и разтопено второ пакетче желатин.
Разбъркваме и заливаме диетичния чийзкейк. Заглаждаме и връщаме в хладилника.
Оставяме нашия летен чийзкейк с желе от пъпеш да се стегне добре за една нощ.