Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на кубчета и го сложете в купа с подсолена вода, за да пусне горчивината си.
Нарежете и тиквичката на кубчета и заедно с нарязания и отцеден патладжан ги наредете в голяма тава върху хартия за печене.
Поръсете ги със сол и зехтин и ги сложете във фурната да се печат.
Нарежете лука и чесъна на филийки и ги задушете в тиган с малко мазнина.
Добавете към тях нарязаните на ленти чушки и малко след това изсипете предварително пасираните домати и нарязаните на половинки чери домати.
Овкусете това зеленчуково ястие с малко сол и захар и добавете печените тиквички и патладжан.
Оставете ястието на котлона още малко, за да се сгъсти сосът.
Малко преди да го махнете добавете маслините, босилека, оцета и черния пипер.
Лятното сицилианско ястие с много зеленчуци е готово.
Добър апетит!