Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се нарязват на порционни парчета и се запържват от двете страни в тиган с олиото. Изваждат се и се прехвърлят в тавичка.
В същата мазнина се запържват нарязаните на ситно лук, чесън и червени и зелени чушки. Заедно с мазнината и се прехвърлят при пилешкото.
Морковът и картофите се нарязват на кръгчета или пръчици и също се добавят в тавата.
Отцедените от водата грах и печурки се добавят към останалите зеленчуци, заливат се с малко от гъбената вода, в която сме разбили доматеното пюре, поръсва се всичко със сол, черен пипер и наситнен джоджен.
Тавичката се покрива с алуминиево фолио и се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор за около 1 час.
Накрая фолиото се маха и пилето със зеленчуци се връща във фурната за още няколко минути, докато зеленчуците и месото се зачервят.
Добър апетит!