Начин на приготвяне
Пъпеша измиваме и разрязваме на две части, като оформяме триъгълни ръбове.
С помощта на лъжица отстраняваме семенната част и течността от плода.
Отделяме част от месото, за да увеличим централната част, побирайки плодовете.
Останалите плодове нарязваме в стъклена купа и ги заливаме с маринатата.
Поставяме ги в хладилник за 30 минути.
След като са поели цитрусовите аромати и алкохолната нотка, ги отцеждаме внимателно и ги подреждаме в пъпешовата купичка.
Прибавяме листенца мента и поставяме в хладилник свежата плодова салата за около още 30 минути.
Непосредствено преди поднасянето на салатата от пъпеш и ягоди подслаждаме с акациев мед.
Дано ви хареса тази плодова салата с пъпеш, ягоди и акациев мед.
Коментари