Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното с щипка бакпулвер и щипка сол.
Към него прибавете яйцето и жълтъка, захарта и студеното краве масло нарязано на парчета.
Ароматизирайте с ванилията и настъргана лимонова кора.
С ръце мачкайте продуктите, докато станат на маслени трохи.
Сложете съда в хладилник за 1 час.
Нарежете прасковите на малки парчета. Сложете ги в тиган, полейте с бялото вино и поръсете с кафявата захар. Гответе 6-7 мин.
Отстранете съда от огъня и оставете да се охлади.
Застелете тава с откопчаващ ринг 24 см с хартия за печене.
Изсипете половината от маслените трохи. Върху тях изсипете прасковите и покрийте плодовия пай с останалите трохи.
Изпечете прасковения сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.
Изчакайте сбричолатата с праскови да се охлади напълно, преди да нарежете!
Да ви е сладко!