Сбричолата с праскови

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Сбричолата с праскови
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
10
"Винаги сме твърдяли, че прасковите са най-подходящият плод за един страхотен плодов сладкиш"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • краве масло - 120 г
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • бакпулвер - щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - настъргана щипка
  • праскови - 4 бр.
  • захар - 2 с.л. кафява
  • вино - 1 с.л. бяло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с щипка бакпулвер и щипка сол.

Към него прибавете яйцето и жълтъка, захарта и студеното краве масло нарязано на парчета.

Ароматизирайте с ванилията и настъргана лимонова кора.

С ръце мачкайте продуктите, докато станат на маслени трохи.

Сложете съда в хладилник за 1 час.

Нарежете прасковите на малки парчета. Сложете ги в тиган, полейте с бялото вино и поръсете с кафявата захар. Гответе 6-7 мин.

Отстранете съда от огъня и оставете да се охлади.

Застелете тава с откопчаващ ринг 24 см с хартия за печене.

Изсипете половината от маслените трохи. Върху тях изсипете прасковите и покрийте плодовия пай с останалите трохи.

Изпечете прасковения сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна до приятен загар.

Изчакайте сбричолатата с праскови да се охлади напълно, преди да нарежете!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: