Начин на приготвяне
Накълцайте лука и го запържете в олиото. Добавете скилидките чесън и наситненото кисело зеле. Добавете вода, която да е два пръста над продуктите.
Овкусете със сол и задушете до омекване на зелето. Може да се наложи да долеете вода. Добавете подправки и червен пипер.
Оставете водата да се изпари. Сипете ориза, добавете вода според вида ориз. Щом е поел течността, свалете от котлона и оставете пълнежа за баницата с кисело зеле да изстине.
Пригответе си голям тиган. Намазнете стените и дъното с малко олио. Започнете да сглобявате баницата с ориз.
Сложете 2 кори за баница, краищата им да стърчат навън. Намажете с мазнина всяка кора, а върху втората нанесет от плънката. Подгънете краищата навътре.
Печете баницата на тиган. Затворете в капак и оставете за 15 мин. Обърнете от другата страна също да се запече. Може да си помогнете с капака.
Сервирайте бързата баница на тиган с ориз и кисело зеле и се насладете.