Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Бърза баница на тиган с ориз и кисело зеле

Бърза баница на тиган с ориз и кисело зеле

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бърза баница на тиган с ориз и кисело зеле
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"С голяма наслада ще си хапнете и двете парчета от тази баница на тиган с ориз и кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 8 бр. фини
  • кисело зеле - 250 г
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • сол
  • лук - 100 г
  • олио - 5 с.л. + за намазване
  • мащерка - 2 щипки сушена
  • чубрица - 2 щипки, ронена
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и го запържете в олиото. Добавете скилидките чесън и наситненото кисело зеле. Добавете вода, която да е два пръста над продуктите.

Овкусете със сол и задушете до омекване на зелето. Може да се наложи да долеете вода. Добавете подправки и червен пипер.

Оставете водата да се изпари. Сипете ориза, добавете вода според вида ориз. Щом е поел течността, свалете от котлона и оставете пълнежа за баницата с кисело зеле да изстине.

Пригответе си голям тиган. Намазнете стените и дъното с малко олио. Започнете да сглобявате баницата с ориз.

Сложете 2 кори за баница, краищата им да стърчат навън. Намажете с мазнина всяка кора, а върху втората нанесет от плънката. Подгънете краищата навътре.

Печете баницата на тиган. Затворете в капак и оставете за 15 мин. Обърнете от другата страна също да се запече. Може да си помогнете с капака.

Сервирайте бързата баница на тиган с ориз и кисело зеле и се насладете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: