Начин на приготвяне
Измити пилешки бутчета се нарязват на порции, киселото зеле се реже на ситни ленти, оризът се измива.
В мултифункционалния тиган се загрява олио и мас. Запържва се първо пилешкото месо до зачервяване, предварително поръсено с къри, малко сол и черен млян пипер.
Избутва се месото в едната част на тигана и сипваме ориза да се запържи, после добавяме и киселото зеле.
Всички се смесва, бърка се с дървена лъжица. След като се запържи, прибавяме червен пипер, разбърква се и наливаме вода да покрие продуктите.
Добавя се зърна черен пипер, дафинов лист и ако има нужда - сол. Захлупва се с капака и на 2 степен от 5 възможни се готви, като от време на време се разбърква и опитва на вкус.
Наложи се да долея още малко вода и след 50-60 минути беше готово.
Месото се топи в устата, много вкусно се получи - като с уред за бавно готвене.
Всели и вкусни празници!
Коментари