Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Крехки телешки пържоли с лук и вино

Крехки телешки пържоли с лук и вино

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крехки телешки пържоли с лук и вино
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
6
"Насладете се на тези крехки телешки пържоли с лук и вино заедно с вкусна свежа гарнитура"

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 1 кг
  • доматен сок - 1/2 ч.ч.
  • пресен лук - 5 стръка
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - 3 стръка
  • зехтин - 1/2 ч.ч. или олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечатайте телешките пържоли в леко намазнен тиган.

Нарежете лука, магданоза и мащерката на ситно и ги разбъркайте заедно със сол и малко мазнина.

Наредете пържолите в глинен гювеч, поръсете ги отгоре с лука и подправките и продължете така да редувате продуктите до изчерпването им.

Между месото сложете и няколко дафинови листа.

Залейте всички продукти с виното и долейте вода.

Сложете гювеча във фурната за около 2 часа на 120 °C.

Насладете се на тези крехки телешки пържоли с лук и вино заедно с вкусна свежа гарнитура.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: