Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Ребърца»Телешки Ребърца с Лук и Вино

Телешки Ребърца с Лук и Вино

РадинаРадина
Новак
273310
Телешки Ребърца с Лук и Вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
130 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Влюбени сме в тези телешки ребърца с лук и вино и вярваме, че чувствата ни са споделени"

Необходими Продукти

  • телешки ребърца - 4 парчета
  • червено вино - 700 мл
  • телешки бульон - 700 мл
  • лук - 3 глави
  • моркови - 3 бр
  • розмарин - 1 с.л.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме сол и пипер на ребърцата и леко ги запържваме в тиган.

Когато са готови, задушаваме морковите, дафиновите листа, розмарина и лука в същия тиган.

В предварително загрята на 160 градуса фурна сложете телешките ребра, покрийте със задушените зеленчуци и изсипете виното и бульона.

Покрийте тавата с капак или фолио и печете 2 часа.

Малко преди да извадите тавата от фурната, махнете капака или фолиото за 10-тина минути, за да хванат ребърцата хрупкава коричка.

Поднесете ребрата на фурна със свежа салата или картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: