Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Крехки телешки пържоли Аламинут

Крехки телешки пържоли Аламинут

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крехки телешки пържоли Аламинут
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
9 мин.
Порции
2
"Няма да повярвате за колко време се приготвят тези крехки телешки пържоли - вижте в рецептата"

Необходими Продукти

  • телешки стек - 2 броя
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус, едра люспеста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За хубавия телешки стек не са нужни тежки подправки и маринати. Важното е месото да е качествено.

Помолете месаря стековете да бъдат с дебелина поне пръст и половина. Вие решете дали да са с кост или без.

Оставете месото да се отпусне за половин час на стайна температура преди да пристъпите към готвенето.

Загрейте на силен котлон тиган (оребрен или обикновен). Поръсете с 1-2 лъжици зехтин и щом е силно загрят, сложете пържолите.

Печете месото до златиста коричка за повече от минутка, след това обърнете и печете за 2 минутки и от другата страна. Едва след като го обърнете, поръсете с едра люспеста сол - само от изпечената страна.

Месото трябва да остане леко розово - отвътре червено, за да е крехко.

Поднесете топлите крехки телешки стекове Аламинут и гарнирайте по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: