Начин на приготвяне
За хубавия телешки стек не са нужни тежки подправки и маринати. Важното е месото да е качествено.
Помолете месаря стековете да бъдат с дебелина поне пръст и половина. Вие решете дали да са с кост или без.
Оставете месото да се отпусне за половин час на стайна температура преди да пристъпите към готвенето.
Загрейте на силен котлон тиган (оребрен или обикновен). Поръсете с 1-2 лъжици зехтин и щом е силно загрят, сложете пържолите.
Печете месото до златиста коричка за повече от минутка, след това обърнете и печете за 2 минутки и от другата страна. Едва след като го обърнете, поръсете с едра люспеста сол - само от изпечената страна.
Месото трябва да остане леко розово - отвътре червено, за да е крехко.
Поднесете топлите крехки телешки стекове Аламинут и гарнирайте по избор.