Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Лозови листа с месо от кокошка

Лозови листа с месо от кокошка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Лозови листа с месо от кокошка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • лозови листа
  • кокошка - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джоджен
  • масло - 50 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се сварява, обезкостява и месото се нарязва на малки парчета. Към него се добавя оризът, джодженът и сол. Сместа се разбърква добре.

На дъното на тенджера се нареждат лозови листа и се покриват със сместа. Отгоре се нареждат останалите листа. Залива се с гореща вода, колкото да покрие листата и се вари на слаб огън.

Когато оризът се свари, тенджерата се сваля от котлона и върху листата се слага нарязаното масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: