Начин на приготвяне
Измийте и почистете черните миди от мустачки и твърди образувания по черупката.
Ако има счупени, на които да се показва вътрешността, изхвърлете ги, защото не са живи и не стават за готвене и консумация.
Накълцайте лука на тънки ивици и го сложете в мазнината с щипка сол да се запържва.
Почистете, нарежете на ситно моркова и селърито и ги сложете и тях при лука. Гответе, докато зеленчуците омекнат.
Нарежете скилидките чесън на тънки кръгчета и сложете при другите зеленчуци.
Налейте половината бира и оставете течността да се редуцира.
Сложете мидите, останалата бира, магданоза и червения пипер и захлупете съда с капак.
Разклащайте ги от време на време в продължение на 3 минути или докато се уверите, че всички миди на тиган са се отворили.
Прехвърлете в дълбока чиния и поднесете топли мидите в бирен сос.