Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Рулца»Свински рулца в бирен сос

Свински рулца в бирен сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Свински рулца в бирен сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
24/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
3
"Въпрос на добър вкус е да приготвите и поднесете тези свински рулца с великолепен вкус"

Необходими Продукти

  • свинско контрафиле - 450 - 500 г
  • шалот - 3 бр.
  • гъби - 150 г малки азиатски, Еноки или по избор
  • бира - 1 кен, 330 мл
  • масло - 1 с.л.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • черен пипер - на вкус, прясно смлян
  • розмарин - 2 - 3 щипки, сушен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете фино (4 мм.) свинското контрафиле. Всяко филенце разточете с точилка, без да упражнявате прекалено силен натиск, крехки са и лесно се разстилат. Така, освен че ще станат по- крехки, а и ще се увеличи повърхността им.

Почистете и нарежете гъбите на ситно. Посолете и разбъркайте с малко зехтин половината от тях.

Разстланите свински каренца поръсете с прясно смлян черен пипер, слагайте от плънката от гъби, завивайте плътно на рулце и в двата края на всяко забождайте клечка за зъби.

Загрейте маслото с останалия зехтин и запечатайте за кратко на силен огън рулцата от всички страни без тази, от която стърчат клечките.

Извадете ги в чиния и на тяхно място сложете да се запържи лука до омекване (ситно накълцан). Добавете останалите гъби, сол и розмарин и гответе две минутки.

Сипете брашното и бъркайте около 1 минута, след което налейте на части бирата при непрестанно разбъркване.

Върнете свинските рулца в соса и гответе 2 минути на отворен капак, за да се изпари алкохолът. След това захлупете съда за още около 3 минутки, така от топлината ще се сготвят напълно и отгоре каренцата, там където стърчи клечката.

Този тип месо няма нужда от дълга термична обработка, защото е беден на мазнина и може да стане сухо.

Сервирайте свинските рулца с бирения сос топли, като предварително извадите клечките. По желание поръсете с пресен магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: