Мусака по гръцки

Мусака по гръцки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Мусака по гръцки1 / 2
07/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви75 мин.
Общо115 мин.
Порции4
"Разкошна агнешка мусака, с каквато биха ви почерпили комшиите в Гърция"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета и ги оставете за да отделят горчивия си сок.

Запържете до златисто нарязания лук и маслото. Добавете месото, усилете огъня и задушавайте, като бъркате непрекъснато, докато месото промени цвета си.

Прибавете обелените, изчистени от семките и нарязани домати, виното, канелата и ригана, подправете със сол и черен пипер и оставете на бавен огън за 45 минути.

Изпържете патладжаните в силно сгорещен зехтин и ги отцедете от мазнината.

Намажете със зехтин тавата за печене и покрийте дъното с пласт пържени патладжани, а върху тях сложете пласт месо от агнешка плешка. Повтаряйте така, като завършите гръцката мусака с патладжани.

Пригответе 500 мл. сос Бешамел. Прибавете 2 жълтъка и половината от настърганото сирене. Полейте с тази смес ястието, отгоре поръсете с останалото сирене и запечете приготвената мусака по гръцка рецепта.

Мусака по гръцки - вкусна класика!

Рейтинг

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: