Мусака по гръцки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
07/12/2019
"Разкошна агнешка мусака, с каквато биха ви почерпили комшиите в Гърция "
Приготвяне40 мин.
Готвене75 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 483
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните на кръгчета и ги оставете за да отделят горчивия си сок.

Запържете до златисто нарязания лук и маслото. Добавете месото, усилете огъня и задушавайте, като бъркате непрекъснато, докато месото промени цвета си.

Прибавете обелените, изчистени от семките и нарязани домати, виното, канелата и ригана, подправете със сол и черен пипер и оставете на бавен огън за 45 минути.

Изпържете патладжаните в силно сгорещен зехтин и ги отцедете от мазнината.

Намажете със зехтин тавата за печене и покрийте дъното с пласт пържени патладжани, а върху тях сложете пласт месо от агнешка плешка. Повтаряйте така, като завършите гръцката мусака с патладжани.

Пригответе 500 мл. сос Бешамел. Прибавете 2 жълтъка и половината от настърганото сирене. Полейте с тази смес ястието, отгоре поръсете с останалото сирене и запечете приготвената мусака по гръцка рецепта.

Мусака по гръцки - вкусна класика!

Кръгла тава с керамично покритие 32 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла тава с керамично покритие 32 см
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Представете си как поднасяте апетитна мусака в новата си красива кръгла тава - гледка за милиони! Тя е с керамично покритие, удобна за употреба и достатъчно голяма да нахрани всички у дома.

Рейтинг

5 6
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Дими
Дими
13.08.2012 15:46
нарязано на парченца
0
0
М.
М.
06.08.2012 00:09
Месото в какъв вид трябва да бъде?
0
0