Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с риба по гръцки

Мусака с риба по гръцки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Мусака с риба по гръцки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе
  • картофи - 1 кг
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - ½ ч.л. млян
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се режат на кръгчета. Половината картофи се слагат в тава и се поръсват със сол и черен пипер.

Рибата се реже на парчета и се поръсва със сол и черен пипер. Слага се върху картофите и се оставя за 10 минути.

Доматът се реже на кръгчета и те се слагат върху рибата. Отгоре се редят останалите картофи и се поръсват с настърган кашкавал.

Пече се 40 минути на 200 градуса и се поръсва с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: