Начин на приготвяне
Нарязваме патладжаните на ленти по 1 см, осоляваме и оставяме да се отцедят. След това леко ги запържваме и ги оставяме на кухненска салфетка да попие излишната мазнина.
През това време приготвяме плънката: запържваме нарязания на полумесеци лук и след това добавяме каймата. Запържваме я и когато е готова добавяме доматения сок. Оставяме да покъкри 5 минути и добавяме наситнените чесън и магданоз.
Картофите и доматите нарязваме на шайби.
Редим мусаката: първи ред патладжани, след това картофи, плънка и отгоре кръгчета домат. След това редим отново картофи, плънка и най-отгоре патладжани.
Печем мусаката на 180 градуса около 20-25 минути.
Всички продукти за заливката се разбиват и се залива готовата мусака. Запичаме още 10 минути.