Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Сьомга с подправки и бяло вино

Сьомга с подправки и бяло вино

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
6616842
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сьомга с подправки и бяло вино
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Само вие набавете сьомгата, а ние ще ви дадем идея как да я приготвите"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 300 г
  • бяло вино - 60 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • подправки - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подправете филетата сьомга със сол, черен пипер и запържете в зехтин (на слаб огън) - за 6 минути от двете страни.

Добавете бялото вино в тигана, счукания чесън и лъжица ситно нарязан копър.

Обърнете и оставете да къкри още няколко минути.

Извадете сьомгата, добавете лимоновия сок, маслото и гответе 2 минути.

Поръсете сьомгата със соса от тигана.

Поръсете със ситно нарязания копър, след което сервирайте пържената риба с резенчета лимон.

Сьомгата с подправки и бяло вино е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: