Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована сьомга с киноа и брюкселско зеле

Маринована сьомга с киноа и брюкселско зеле

Korisnik#244021Korisnik#244021
Готвач
661184369
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Маринована сьомга с киноа и брюкселско зеле
Снимка: Анонимен
2 / 3
14/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Още една рецепта за вкусен и здравословен обяд - маринована сьомга с киноа и брюкселско зеле. Приятно!"

Необходими Продукти

  • киноа - 200 г
  • сьомга - 400 г
  • мед - 80 г
  • авокадо - 2 бр.
  • брюкселско зеле - 100 г
  • соев сос - 80 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • джинджифил - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се сварява отделно и се прецежда.

Смесете соевия сос, меда, натрошения чесън, настъргания джинджифил и супена лъжица зехтин.

Намажете сьомгата с половината от всички страни и я оставете да се маринова за 30 минути.

Запържете маринованата сьомга от двете страни в зехтин, след което извадете.

Добавете брюкселското зеле в тигана и запържете за няколко минути.

Извадете го и добавете останалата част от маринатата.

Гответе няколко минути и залейте сьомгата.

Добавете обеленото авокадо, нарязано на филийки, заедно с варената киноа.

Сервирайте маринованата сьомга с киноа и брюкселско зеле топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: