Моят сладкиш с нектарини
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов Сладкиш»Моят сладкиш с нектарини

Моят сладкиш с нектарини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k28k15k7k1
Моят сладкиш с нектарини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
08/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне18 мин.
Готвене45 мин.
Общо63 мин.
Порции10
"Наистина сме влюбени в този сладкиш с нектарини, не можем да спрем да си го хапваме"

Необходими Продукти

  • нектарини - 550 г (непочистени)
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 300 г
  • бакпулвер - 1 пакетче, 15 г
  • ликьор - 80 г шери, бадемов, кокосов, анасонов или др.
  • шоколад - 50 г черен
  • кафява захар - 50 г
  • захар - 160 г + пудра захар за поръсване
  • лимонова кора - 6 ивици
  • краве масло - 70 г меко + за тавата
  • кисело мляко - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете нектарините, разполовете ги и извадете костилката. Нарежете на тънки парченца и поръсете със кафявата захар и ликьора.

Разбъркайте и оставете така плодовете за 30 минути. Ако са много узрели и меки, съкратете времето на 10-15 минути.

Смелете в блендер или мелничка за кафе бялата захар с лимоновите корички.

Добавете мекото масло и разбийте с миксер на кремче.

Сложете едно по едно яйцата при непрестанно разбиване и продължете с добавяне на киселото мляко и отцедената течност от нектарините (100 мл от нея).

Към течната смес сипете на части брашното с бакпулвера (пресято).

Добавете шоколада на парченца и 100 г от нектарините.

Разбъркайте добре и сипете в намазнена с масло тавичка с диаметър 26 см. Може да бъде покрита и с хартия за печене.

Подредете отгоре останалите нектарини и пъхнете сочния плодов сладкиш в загрята на 160 °C фурна.

Печете прасковения сладкиш 45 минути или до суха клечка.

Изчакайте да изстине леко, преди да отделите от формата и по желание поръсете с пудра захар.

Сервирайте този разкошен сладкиш от нектарини с чаша кафе и в компания с добри приятели.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: