Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от грах по Благоевградски

Супа от грах по Благоевградски

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Супа от грах по Благоевградски1 / 2
25/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • грах - 400 гр. от консерва
  • ориз - 60 гр.
  • олио - 6 с.л.
  • лук - 1 - 2 глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • оцет - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се вода да заври и в нея се изсипва грахът от консервата. Сварява се до омекване.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава с мазнината, като накрая се добавят червеният пипер и солта.

Към омекналия грах се прибавят оризът и овкусения задушен лук.

Супата се вари около 10 мин. Сваля се от огъня и се подправя с предварително счукания чесън с оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maria
Maria
Колко вода се слага ?
26.11.2013 13:46