Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с грах по сухиндолски

Пиле с грах по сухиндолски

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
3283082k
Пиле с грах по сухиндолски1 / 2
07/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг пиле
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 - 3 броя
  • грах - 1 консерва (800 г)
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на парченца и го задушете в мазнината. В същата мазнина след изваждането му задушете ситно нарязани лук и морковите, нарязани на парченца.

Щом морковите омекнат, добавете граха и овкусете с червен и черен пипер. Долейте 1 ч.ч. топла вода и върнете в съда пилешкото.

Оставете да ври на тих огън до пълното омекване на месото. Посолете и след като свалите от котлона, поръсете с прясно скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка: