Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Картофи с грах по индийски

Картофи с грах по индийски

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Картофи с грах по индийски
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"С точните подправки дори обикновените картофи с грях се превръщат в неустоимо вкусна гозба"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • домати - 1 голям (или 2, ако са малки)
  • червен лук - 1 малка глава
  • замразен грах - 200 - 250 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - на прах
  • кимион - 1 ч.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • лют червен пипер - 1 к.л.
  • кориандър - 1 ч.л.
  • къри - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, а картофите - на по-едри хапки.

Доматите се слагат в блендер заедно с чесъна и джинжифила и се правят а пюре.

В сгорещено олио се запържва лукът, докато започне да става прозрачен.

Добавя се доматеното пюре, подправките (без магданоза), разбърква се и се готви около 5 минути.

След това се прибавят картофите, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Покрива се и се оставя около 10 минути.

Намаля се котлонът и се добавя грахът. Ако е необходимо, се слага и още сол. Оставя се да къкри още 10-тина минути или до готовност на зеленчуците.

Когато е готово, се смесва с нарязания магданоз.

При сервиране на манджата се капва малко прясно изцеден лимонов сок.

Картофите с грах по индийски са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: