Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно, а картофите - на по-едри хапки.
Доматите се слагат в блендер заедно с чесъна и джинжифила и се правят а пюре.
В сгорещено олио се запържва лукът, докато започне да става прозрачен.
Добавя се доматеното пюре, подправките (без магданоза), разбърква се и се готви около 5 минути.
След това се прибавят картофите, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Покрива се и се оставя около 10 минути.
Намаля се котлонът и се добавя грахът. Ако е необходимо, се слага и още сол. Оставя се да къкри още 10-тина минути или до готовност на зеленчуците.
Когато е готово, се смесва с нарязания магданоз.
При сервиране на манджата се капва малко прясно изцеден лимонов сок.
Картофите с грах по индийски са готови.