Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Грах по френски

Грах по френски

ИвелинаИвелина
Новак
13122372
Грах по френски1 / 2
13/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Дайте на един французин кухня, свобода на действие и 10 минути и гледайте каква вкусотия ще ви спретне"

Необходими Продукти

  • масло - 25 гр.
  • лук - 2 връзки
  • чесън - 1 скилидка - смачкан
  • грах - 450 гр.
  • бекон - 100 гр. на кубчета
  • мента - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтапя в тиган добавя се нарязаният лук и след като омекне се добавя чесънът.

Разбърква се и се добавя грахът, беконът и ментата.

Подправете със сол и чер пипер по избор.

Сложете капак и оставете на тих огън за 8-10 мин.

По избор преди сервиране премахнете листата от мента.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

крис
крис
щом се готви 8-10 мин може би е бланширан.....
23.06.2013 21:18
Готвача
Готвача
Какъв грах?-замразен, разварен, бланширан, току-що набран?
23.06.2013 20:57