Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата, добавя се захарта и се бъркат с миксер. Като побелее леко сместа, добавям маскарпоне.
На 2 пъти добавяме и брашното, като продължаваме да бъркаме на средна степен. Последен се добавя бакпулверът.
2 ябълки се белят и режат на малки кубчета. Смесват се с останалите продукти + 1 ч.л. канела.
Подготвя се кръгла форма за печене на торта с махащ се ринг (постлана с хартия за печене и леко омазнена).
Сипва се ябълковата смес и се изравнява. Фурната се загрява на 180 градуса.
Другите 2 ябълки се белят и режат на средни тънки полумесеци.
Нареждат се върху сместа във формата на кръг, вървящ от краищата към средата. Поръсва се с кристална захар обилно.
Печем ябълковия сладкиш с маскарпоне 45-50 мин. или докато клечка за зъби излезе суха.
Оставя се да изстине за 20 мин. Отделя се от ринга. Поръсва се със сместа от пудра захар, канела и ванилия. Ароматен ябълков сладкиш, подходящ за малки и големи.
Зимен сладкиш, който ще ви завладее с уханието на домашен уют.
Източник: Mira Rumenova - Кулинарна мрежа