Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Шоколадов сладкиш със сирене Маскарпоне

Шоколадов сладкиш със сирене Маскарпоне

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Шоколадов сладкиш със сирене Маскарпоне
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
01/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пухкав шоколадов сладкиш с маскарпоне - изкушение за сетивата"

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 100 г
  • шоколад - 100 г черен
  • шоколад - 50 г млечен
  • бадеми - 75 г смлени, сурови
  • краве масло - 75 г
  • захар - 75 г
  • брашно - 40 г
  • нишесте - 10 г
  • яйца - 2 бр.
  • ром - 1 с.л.
  • за глазурата
  • кайсиево сладко - 100 г
  • шоколад - 150 г черен
  • за украса
  • шоколадови стърготини
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете кравето масло и захарта, разбийте на гладък крем. Добавете 1 супена лъжица ром, двете яйца леко разбити, маскарпонето.

Разтопете шоколада - 100 г черен, 50 г млечен, на водна баня и го излейте на струйка в сместа. В друга купа смесете брашното, смлените бадеми и нишестето.

Хомогенизирайте добре и прибавете на порции сухата смес към течната.

Застелете тавичка с парче хартия за печене. Изсипете шоколадовата смес, подравнете и изпечете на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 20 мин.

Готовия сладкиш охладете и след това разрежете на две. Разтопете 150 г черен шоколад на водна баня. Затоплете кайсиевото сладко и намажете едната част.

Отгоре полейте с леко охладения шоколад и поставете другата част от шоколадовия сладкиш. Полейте с останалия шоколад. Украсете с шоколадови стърготини и ягоди!

Да ви е сладко! Шоколадовият сладкиш със сирене Маскарпоне е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора Тодорова
Теодора Тодорова
Изглежда много вкусно! :)
01.05.2020 12:00
1
Покажи всички подкоментари