Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фусили с гъби булка и тиквички

Фусили с гъби булка и тиквички

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Фусили с гъби булка и тиквички
Снимка: Boki Lazic
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Любители на пастата, тази рецепта е специално за вас"

Необходими Продукти

  • фусили - 350 г
  • гъби булка - 300 г
  • тиквички - 2 бр.
  • копър
  • готварска сметана - 400 мл
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за варенето на фусилите
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбите булка на филийки, а тиквичките на големи парчета. Нарежете лука на малки кубчета.

В зехтин задушете лука, добавете и гъбите към него. Задушавайте 20 минути.

Прибавете тиквичките и продължете със задушаването още 5 минути.

Залейте с готварската сметана и прибавете сол и пипер на вкус. Гответе още 10 минути и разбъркайте.

Сложете вода с олио да заври. Прибавете фусилите и ги гответе до готовност.

Отцедете фусилите, прибавете ги в приготвения сос с гъби булка и тиквички и разбъркайте.

Фусили с гъби булка и тиквички са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: