Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени тиквички»Тиквички и гъби на тиган

Тиквички и гъби на тиган

Тиквички и гъби на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Легендата гласи, че може да се наядете царски дори с вегетарианско ястие"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • гъби - 300 г
  • пресен чесън - 3 стръка
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • олио - за поръсване
  • оцет
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите тиквички нарежете на тънки ленти с помощта на картофобелачка. Овкусете ги със сол. Оставете ги да се отцедят и ги поръсете с брашното и олио.

Измийте и нарежете гъбите. Поръсете и тях с олио. Загрейте грил тигана и изпечете тиквичките. Същото направете и с гъбите.

Смесете гъбите и пържените тиквички, добавете нарязания на ситно пресен чесън.

Сложете ги в подходяща чиния, поръсете с чесън и ситно нарязан копър.

Тиквичките и гъби на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
На снимката си личи, че не са изгорели или препечени. По-скоро, ако са дебели парчетата, ще се получи нещо като варени тиквички.
30.05.2016 14:41
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
не стават ли прекалено тънки с картофобелачка? аз съм ги рязала така за салата и станаха толкова тънки, че даже не бяха и хрупкави, което исках за салата...
07.05.2016 15:14
5
1
Покажи всички подкоментари