Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пилешки бутчета на фурна със зеленчуци

Пилешки бутчета на фурна със зеленчуци

редакция:
Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12131462
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пилешки бутчета на фурна със зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Тези пилешки бутчета са толкова сочни и вкуси, че не вярваме някой да е способен да им устои."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 5 бр.
  • зехтин - 100 мл
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л
  • чесън - 1/4 ч.л. на гранули
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • картофи - 5 бр.
  • чушки - 2 бр. червена и зелена
  • червен лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, пригответе марината за пилешкото като смесите зехтина с всички подправки.

Пилешките бутчета сложете в маринатата и оставете да стоят, докато приготвите зеленчуците.

Нарежете картофите, чушките, лука и домата. Сложете зеленчуците в голяма тава, сипете бутчетата заедно с маринатата в тавата.

Печете пилешките бутчета на фурна със зеленчуци на 220 градуса 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: