Начин на приготвяне
Пригответе си форма за мъфини с хартиени формички за мъфини.
В купа смесете разтопеното масло, яйцата, захарта. Разбийте с бъркалка докато не побелее и не се сгъсти. Бъркайте без миксер, за по-продължително време.
Сипете пресято брашното, ванилията, бакпулвера и солта.
Разбъркайте с шпатула. Защо да не използвате миксер? За да не стане сместа сбита от бъркането.
Сипете прясното мляко. Прибавете и пасирания банан. Продължете да бъркате и бавно да смесвате. Тестото ще бъде гъсто, но стегнато.
Насипете тестото във формите за мъфини - почти до ръба.
Печете на загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Печете докато мъфините не придобият златист цвят и пробвайте с клечка, която трябва да излее суха. Оставете 10 минути да се охладят. Свалете хартиените формички.
За глазурата:
Използвайте пош със звездовиден накрайник. Използвайте течна боя за храна, ако е на прах я смесете с малко вода.
Смесете сладкарската сметана с пудра захар и боята. Напълнете поша, охладете глазурата в хладилник докато стане време за нейната употреба.
Когато мъфините се охладят, украсете с глазурата и листенца мента.
Банановите мъфини с глазура са готови.