Начин на приготвяне
Измийте и отцедете ягодите. Пресейте брашното, какаото на прах и солта в съд. Към брашнената смес добавете пудрата захар, жълтъците и маслото.
Разбърквайте с върха на пръстите си, докато получите ронлива текстура. Добавете малко студена вода, докато текстурата на тестото може да се оформи.
Увийте с прозрачно фолио и приберете в хладилник за 30 минути или замразете за 15 минути.
Сварете млякото, ванилията и захарта в тенджера, докато леко заври.
Разтворете царевичното нишесте с 3 супени лъжици горещо мляко. Смесете с млякото в тенджерата и бъркайте на тих огън, докато се сгъсти.
Към млечната смес добавете жълтъците и маслото. Бъркайте на слаб огън, докато се смесят добре. Прецедете крема, за да получите гладка текстура.
Покрийте с прозрачно фолио. Охладете до готовност за употреба.
Загрейте фурната до 180 градуса. Формичките за печене намажете с масло.
Извадете тестото за кошничките от хладилника. Тънко разпределете тестото между два листа фолио.
Прехвърлете тестото във формите, притиснете, за да пасне добре, отсранете излишното тесто по ръба.
Печете 12 минути. Извадете от фурната, оставете да се охлади. Извадете от формичките.
Напълнете всички кошнички с крем.
Нарежете пресните ягоди по ваше желание и подредете върху ваниловия крем.
Поръсете отгоре плодовите кошнички с ванилов крем с пудра захар.