Начин на приготвяне
Разбийте в кухненски робот маслото, пудрата захар, ванилията, солта и пресятото брашно на бавни обороти.
След това тестото се меси на ръка върху набрашнен плот и се оставя в хладилник, за да стегне.
Разточете тестото върху набрашнен плот на листа с дебелина 1/2 см.
С метален диск или чаша се изрязват кръгчета, поставят се в намазнени и набрашнени формички за кошнички и се подреждат в тава.
Изпечете ги в предварително загрята до 220 градуса фурна около 7–10 минути.
Пригответе крема като сварите 2/3 от млякото, изсипете захарта и щом кипне, оттеглете от котлона.
Останалата 1/3 от млякото се разбива с жълтъка и нишестето и на тънка струя се сипва в свареното мляко, като се бърка постоянно. Прибавете 30 грама кокосови стърготини.
Загрейте млякото, за да се сгъсти кремът, като бъркате непрекъснато. Накрая се поръсва с малко захар, за да не хване кора.
Разтопете шоколадовия кувертюр. Изпечените и охладени кошнички се намазват отвътре с него и отново се оставят да се охладят.
Кремът се разпределя с пош в охладените кошнички. Най-отгоре поръсете с наситнени (не смлени) орехи и кокосови стърготини.
Коментари